A titok az apró részletekben rejlik.

KAPCSOLATFELVÉTEL

Budapest & Balaton környéke

Email: rovidzsuzsi@gmail.com

Tel.: +(36) 20 395 1549

Rövid Zsuzsi

  •  Blog   •  Dekoráció és, ami a színfalak mögött van

Dekoráció és, ami a színfalak mögött van

A helyszín kiválasztását követően időszerű a dekorost bevonni a dekoráció tervezésében. Részemről teljeskörű dekorációt biztosítok, ami elsősorban a virágdíszekből, menyasszonyi csokorból és egyéb csokrokból áll és, amiket én készítek. Aztán vannak mindenféle gyertyatartóim, mécsestartóim, rekeszek, kosarak, üvegek, állványok, boldogságkapuk stb., és ha kell terítőt is viszek. Van, hogy a grafikákat is én intézem és a calligráfussal a táblákat. Dolgozom baráti együttműködésben más dekorossal, ebben az esetben főként csak a virágos díszeket készítem. Mindkét variáció jól működik. A visszajelzések alapján a végeredmény is ezt igazolja.

Vegyük kezdetét a dekoráció tervezésének. A választott helyszín nagy mértékben meghatározza az esküvő stílusát. Sajnos, van olyan, amikor az adott helyszínre egy teljesen más stílust szeretne a pár, mint ami passzol hozzá. Például egy magyaros csárdás helyszínhez nem illik egy kastélyos hangulatú dekoráció. Vagy fordítva sem működik, hogy egy elegáns helyre mezei virágdíszeket vigyünk. Nagy szerencse, ha olyan a helyszín, aminek minden jól áll vagy például egy sátorról beszélünk, ahova szinte bármit be lehet rendezni. Csak a fantáziánk és az anyagi keret szab határt.

A menyasszonyoknak már általában van elképzelésük a dekorációt illetően, köszönhetően a pineterstnek. Ez sok esetben megkönnyíti a közös munkát és felpörgeti a tervezgetés időszakát. Nehezebb nulláról indulni, de nem lehetetlen és, abból is nagyon jó végeredmény szokott születni. Ez általában a ritkábbik eset. Szóval, ha nincs ötlet, majd lesz, ha találkozunk és egyeztetünk pár kérdést.

A virágok típusát az évszak határozza meg, de többnyire minden elérhető egész évben. Az sem baj, ha nem ismered a virágokat, mert ebben is segít egy virágos-dekoros.
Ha a tervek, elképzelések körvonalazódnak és megterveztük a helyszíni adottságokhoz illően, akkor készül egy árajánlat. Így az anyagi része is körvonalazódik. Azt szoktam javasolni, ha még vannak kérdéses részek, akkor hagyjunk egy kis időt, akár menjünk el közösen a helyszínre és, akkor még születhetnek jó ötletek.

Ha véglegesítődik az ajánlat, akkor a többi munka már tényleg a műhelyben történik. A grafikussal megterveztetjük az ültetőkártyákat, menükártyákat, ülésrendet. A calligráfus megírja a táblákat. A gyertyatartókat összeszedem, gyertyákat beszerzem és minden mást, ami még szükséges. Az esküvő előtti három napban csak a virágokkal foglalkozom, addig minden másnak el kell készülnie. A darabszámok az esküvő előtt egy héttel véglegesítődnek, ezek alapján megrendelem a virágokat.

Egyik napon, korán kelés után irány a virágpiac, utolsó beszerző körút. Aztán vissza a műhelybe, ahol minden virág vízbe kerül úgy, hogy már ne legyen rajta tüske vagy felesleges levél. A virágkötés kezdetét veszi, készülnek a csokrok és díszek. Ez két napot is igénybe vehet.

Az esküvő napján a kitűzők, kardíszek készülnek. Amit csak lehet, azt készen szállítjuk ki, ami a legbonyolultabb része, mert mintha hímes tojásokat vinnék. Vigyázni kell, hogy ne törjenek össze.

A helyszínen a munkálatok elkészülnek, mennyiségtől függően lehet 1 óra vagy akár 5-6 óra is. Minden a helyére kerül, és mire érkeznek a vendégek, már ott se vagyok.
Egy picit hátra dőlök, mert van egy kis szünet. Másnap el kell pakolni a helyszínről, minden megy vissza a műhelybe, a vázákat ki kell tisztítani stb., és után megy a polcra. Ez még eltarthat pár napig.

Egy dekorosnál itt ér véget egy nagy nap.