A titok az apró részletekben rejlik.

KAPCSOLATFELVÉTEL

Budapest & Balaton környéke

Email: rovidzsuzsi@gmail.com

Tel.: +(36) 20 395 1549

Rövid Zsuzsi

  •  Referenciák   •  Balaton parti esküvő a keszthelyi vitorlás kikötőben

Balaton parti esküvő a keszthelyi vitorlás kikötőben

Ági és Levente egy napsütéses májusi napon mondta ki a boldogító igent, amit úgy is tudtak stresszmentesen élvezni, hogy a legtöbb dolgot ők maguk szervezték, sőt készítették el. A család kertjében tartott pezsgős-epres fogadás és szertartás minden vendégnek örök emlék marad. Az előkészületekről és a nagy napról Ági mesélt.

Biztosak voltunk benne, hogy májusi esküvőt szeretnénk. Másrészt mindenképp olyan helyszíneket szerettünk volna, amik közel állnak a szívünkhöz, amiket egyébként is szeretünk. Így nem volt kérdés, hogy balatoni esküvőnk lesz, mivel Levente keszthelyi, és sok időt töltünk ott. A polgári szertartást Levente szüleinek kertjébe álmodtuk meg. A vacsorát és az esti bulit pedig a keszthelyi kikötőbe, ahol egyébként is gyakran előfordulunk, mivel mindketten szeretünk vitorlázni. Emellett pedig szerettünk volna egy laza, könnyed délutánt-estét a családdal és a barátokkal, feszengés és túlszervezettség nélkül.

Mindketten szeretjük a letisztult, a maga egyszerűségében szép dolgokat. Azt hiszem, hogy valami ilyesmi volt a kiindulópont, anélkül, hogy konkrétan megbeszéltük volna. Májusi esküvő lévén és a gyönyörű helyszínek miatt nem igényelt túlgondolt, extravagáns dekorációt egyik helyszín sem, és az nem is illett volna hozzánk. Zsuzsi, rengeteg munkáját láttam élőben és a készítés folyamatában is, így biztos voltam benne, hogy csodás hangulatot varázsol majd. Megbeszéltük az alapszíneket, a virágokat, a helyszínek elrendezését és a hangulatot, amit szerettünk volna megteremteni, minden mást teljes mértékben rá bíztunk.

A vonyarcvashegyi Szent Mihály kápolnához már jó párszor kirándultunk és minden évben többször elbiciklizünk mellette, amikor a környéken bringázunk vagy épp a szokásos balatoni bringakörünkre indulunk. Gyönyörű kis kápolna csodás balatoni panorámával, egyszerűen nem is volt kérdés, hogy itt legyen a templomi szertartás. Imádjuk Levente szülei keszthelyi házának kertjét a hatalmas diófával, úgyhogy abban is nagyon gyorsan megegyeztünk, hogy a polgári szertartást itt szeretnénk tartani. A szertartás után volt egy pezsgős koccintás, és mivel nem kellett azonnal rohanni a vacsora helyszínére, itt már nagyon kellemes, családias hangulat alakult ki, mindenki felszabadultan beszélgetett.

A vacsora helyszínéül két olyan helyre is gondoltunk, amit kedvelünk Keszthely környékén, de a létszám miatt a keszthelyi kikötőben lévő étteremre esett a választás. Könnyed, kellemes május esti fogadást képzeltünk el a teraszon, ahol mindenki akkor megy oda a büfépulthoz ételért vagy italért, amikor szeretne, nem kell egész este egy mások által kijelölt helyhez kötve várnia, mikor szolgálják már fel végre a pincérek a következő fogást, míg próbál beszélgetésbe elegyedni a sokszor idegen asztaltársasággal. A menüvel kapcsolatban is gyorsan közös álláspontra jutottunk, így lett a klasszikus esküvői ételsoroknál kicsit modernebb, helyi alapanyagokból készülő fogásokból álló sor, amiből mindenki szabadon válogathatott.

Szerencsére nem nagyon volt kihívás! Ami utólag visszagondolva a legfontosabb volt, főleg, mivel alapvetően családi összefogás eredménye volt az egész esküvő megszervezése, az az, hogy időről időre röviden megbeszéltük, hogy mi lesz a menetrend, ki mit szervez, intéz.

Miután közösen kitaláltuk a nap forgatókönyvét, Levente és én elintéztük a szükséges dolgokat (anyakönyvvezető, kápolna, vacsora helyszín). Fotósnak egy kedves fotós barátunkat kértük fel, a DJ-t is ismertük már régebbről. A tortát a kedvenc kávézónk sütisétől (Mónisüti) rendeltük. A vacsorához a húsokat egy kedves barátunk Balaton-felvidéki birtokáról hoztuk, a borokat pedig a kedvenc badacsonyi borász-barátunktól, az Istvándy pincészettől hoztuk. A sörök a kedvenc cseh sörözőnkből érkeztek. Szóval nem csak a helyszínek voltak számunkra kedvesek, hanem igyekeztünk mindent úgy megválasztani, hogy valamilyen kötődésünk legyen hozzá! A sminkemet és a frizurámat én készítettem, úgyhogy a nagy napon sem kellett hajnali 6-kor a fodrásznál kezdeni, hanem kellemesen megreggeliztünk Anyáékkal a teraszon.

A süteményeket elsősorban anyukám és én készítettük. Itt is szépen előre megterveztük, hogy mikor mit sütünk, mit tudunk elkészíteni az esküvő előtt két nappal, mi az, amit előtte való nap kell megsütni. Így is bruttó 2,5 napot sütöttünk reggeltől estig, de nagyon szerettem volna egy szép és elegáns süteményes asztalt finom süteményekkel, úgyhogy abszolút megérte.

Igyekeztünk nem rástresszelni sem a szervezésre, sem a nagy napra, szerettük volna mi is élvezni ezt az egészet (szerencsére sikerült). Sorra pipáltuk ki a listán szereplő feladatokat, így mire elértünk a május 18-hoz (a nagy nap előtti nap), már csak azok a teendők maradtak, amiket közvetlenül esküvő előtt kellett elintézni (dekoráció, a kert berendezése stb.) Este még lementünk egyet úszni a Balatonban, majd fröccsöztünk egyet a teraszon. Az esküvő utáni napot pedig szintén a családdal és a barátokkal töltöttük, a kertben tartott morzsaparti egész napos piknikké alakult.

Ruha: Daalarna

Kalligráfia: The Fanatic Calligrapher