A titok az apró részletekben rejlik.

KAPCSOLATFELVÉTEL

Budapest & Balaton környéke

Email: rovidzsuzsi@gmail.com

Tel.: +(36) 20 395 1549

Rövid Zsuzsi

  •  Blog   •  Nem lehet elég korán kezdeni a szervezést

Nem lehet elég korán kezdeni a szervezést

Esetek többségében a párok az eljegyzést követő egy-két évben kitűzik a nagy nap időpontját és ezzel a szervezést is elkezdik. Ez az idő kimondva lehet, hogy soknak tűnik, de a tennivalókat elnézve nem lesz egy unalmas időszak. Érdemes több hónappal vagy évvel az esküvő előtt a számunkra szimpatikus és szakmailag is elismert szolgáltatókat lefoglalni.

A vendéglista összeírása alapján körvonalazódik a létszám, így már el tudunk indulni helyszínt keresgélni. A választott helyszín nagyban meghatározza az esküvő stílusát, hangulatát és színvilágát.

Szóval, az időpont megvan, helyszín, étel-ital lesz. Ezek után jöhet a zenekar, Dj és ceremóniamester kiválasztása. A dekoráció és virágdíszek tervezgetése is jó, ha minél előbb elkezdődik. Így van idő egy közös helyszínbejárásra, ötletelésre, és akár próbaterítéket prezentálni a pároknak. Vagy ha igény van rá, egyedi dekorációs elemeket legyártatni, megrendelni külföldről stb..

A rokonoknak és barátoknak már érdemes bejelenteni a kitűzött dátumot, főleg, hogy ha az a nyári időszakban van. Ha szeretne ott lenni az esküvőn, akkor a szabadságát és a nyaralását nem erre az időpontra fogja tervezni. Körülbelül fél évvel az esküvő előtt időszerű a meghívókat kiosztani. Ha ezekkel megvagyunk, akkor egy darabig nincs sok dolga a párnak. Ezért is jó, ha van egy év a szervezésre, mert közben lehet szünetet tartani. Így nem válnak nagyon fárasztóvá ezek a hónapok. A vőlegények hátra dőlhetnek és fellélegezhetnek. Nekik könnyű „csak” egy öltönyt találni. A menyasszonyok számára viszont az egyik kedvenc és legfontosabb része jön a készülődésnek, azaz a ruhapróba. Ha varratni szeretnénk, akkor arra is érdemes több hónapot szánni.

A teendők az esküvő előtti hónapokban gyorsulnak fel. A dekoráció részletei ebben az időszakban pontosítódnak. A haj, smink és utolsó ruha próbák zajlanak. Mehetünk torta kóstolóra, és ha még nem voltunk, akkor a menü kóstolót is egyeztessük a helyszínnel/cateringesekkel.
A vendégek visszajelzéséből, ami az esküvő előtt kb. egy hónap, már lehet kalkulálni darabszámokat, a menüre vagy az asztaldíszekre vonatkozóan. Ezzel már szinte a finishben leszünk. Egy-két apróság pontosítása az utolsó hetekben és szinte kész is vagyunk. Már csak annyi a dolgunk, hogy az esküvő előtt pár nappal, ha tehetjük, menjünk el szabira, hogy kipihenten érkezzünk a nagy napra.